Naar aanleiding van de presentatie van de cijfers voor het Huis van Deventer door de Brink Groep staat er op de weblog van LeftyRightWing een conclusie hierover te lezen van Adriaan de Mol van Otterlo.

Stadskantoor Leeuwenbrug blijft voordeliger

Een opvallend punt is de berekening van de vertragingskosten van 1 miljoen euro die de Brink Groep aangeeft. De Mol van Otterlo begroot dat op 10 miljoen euro. De Brink Groep gaat uit van een lage inflatie, maar dat is allemaal nog niet zo zeker volgens financieel deskundigen.

Verder staan de parkeerkosten niet in het rapport vermeld, omdat de gemeente zegt dat die uit een ander potje gaan komen. Volgens De Mol van Otterlo is dat een boekhoudkundig trucje. Uiteindelijk komt het geld altijd van de belastingbetaler, welk potje dat ook mag zijn. Ook de berekening van de aankoop en de verbouwingskosten van de Leeuwenbrug kloppen niet volgens De Mol van Otterlo.

Al met al blijft er een verschil van 50 miljoen euro tussen nieuwbouw en aankoop Leeuwenbrug bestaan. De Mol van Otterlo heeft de achterliggende cijfers van het rapport opgevraagd om zijn stellingen te kunnen bekrachtigen. Daarom deed hij 22 mei opnieuw een beroep op de Wet Openbaar Bestuur bij de gemeente Deventer, met de volgende brief. De eerstvolgende gemeenteraadsvergadering over het Huis van Deventer staat gepland op 3 juni.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...