De 84 clubs in de hoofdklasse van het amateurvoetbal hebben samen voor 6,5 miljoen euro aan belasting ontdoken over een periode van vijf jaar.

Landelijk – Amateurclubs ontduiken belasting

Dat blijkt uit een onderzoek van de Landelijke Doelgroep Sport van de Belastingdienst. Er werd vooral gesjoemeld met de betalingen aan spelers die uitkwamen bij de zaterdag- en zondagamateurs. Deze werden onterecht als onkostenvergoeding opgegeven en niet als loonkosten.

Het Centraal Orgaan Hoofdklassen (COH), de belangenvereniging van de clubs die uitkomen op het hoogste amateurniveau, vindt dat het topamateurvoetbal ten onrechte in een kwaad daglicht wordt gesteld door de manier waarop Belastingdienst het onderzoek presenteert. Voorzitter Harrie Derks vindt dit ‘goedkoop en populistisch’. “Ik begrijp dat de Landelijke Doelgroep Sport ook wel eens wil scoren, maar dat moeten ze niet op deze manier doen.”

Derks erkent dat sommige clubs die spelers kregen niet correct zijn opgegeven bij de Belastingdienst, maar handelden de meeste clubs ‘naar eer en geweten’. (Bron: NOVUM)

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...