Serious Request: liever een biokledingwinkel dan een vleesbedrijf

Raalte krijgt een vleesbedrijf, las ik op Facebook. ‘Een vleesbedrijf? Is dat hoe we tegenwoordig met dieren omgaan?’ vroeg ik me af. “Jankert”, kreeg ik als reactie terug. “Wat wil jij dan voor winkel?” Ik stelde voor om in Raalte een kledingwinkel te beginnen met biologische kleding.

Door Agnes Heethaar

Toen ik daar wat langer over nadacht kwamen de drie dj’s van Serious Request door de gemeente gewandeld, ze waren door de afdeling communicatie van de gemeente goed in het nieuws gebracht. Die dj’s wandelen tot gisteravond door het land om aandacht te vragen voor mensenhandel, op hun site vind je daarbij ook een foto van een naaiatelier, waar kinderen aan het werk zijn om onze kleding te maken.

Als we in Raalte dus een serieus beroep doen op waar de dj’s van Serious Request voor door het land lopen, is zo’n biologische kledingwinkel zo gek nog niet. Het zal ook een fair trade-winkel zijn. Raalte is een fair trade gemeente. Dat houdt in dat de gemeente alleen maar fair trade inkoopt. Ik stel me dus zo voor dat burgemeester en wethouders de eerste klanten van die winkel worden, om er hun pakken te kopen die ze tijdens hun werk voor onze gemeente dragen.

Want we mogen er toch vanuit gaan dat de aandacht voor de dj’s meer is dan een feestje? We nemen het toch heel serieus waarvoor ze dit jaar aandacht gevraagd hebben?

Het bericht Serious Request: liever een biokledingwinkel dan een vleesbedrijf verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Lokaal FNV Vechtdal bijeenkomst

Lokaal FNV Vechtdal organiseert een bijeenkomst voor medewerkers in  de Verpleegtehuizen, Verzorgingstehuizen ...