MKB Trade Office aan de slag voor Oekraïne

Geïnspireerd op een model uit Zweden, wil MKB Trade Office geïnteresseerde Oekraïense vluchtelingen in Deventer ondersteunen bij het oprichten van een eigen bedrijf in Deventer. Hierdoor kunnen deze mensen alvast in Nederland aan de slag en ook hier een netwerk opbouwen. Als de situatie in eigen land weer veilig is en de vluchtelingen naar Oekraïne terugkeren, kunnen ze het bedrijf meeverhuizen. Daarmee wordt ook werkgelegenheid in Oekraïne gecreëerd.

Het college van B&W voert hiermee het amendement uit waarmee de gemeenteraad een bedrag van € 25.000,- beschikbaar stelt voor mogelijke betrokkenheid van de gemeente Deventer aan de wederopbouw in Oekraïne.

Solidariteit Deventer ondernemers

Met verschillende Deventer partners zijn gesprekken gevoerd, die hebben geleid tot vier opties. Het college van B&W vindt het ondersteunen van initiatieven vanuit het Deventer bedrijfsleven voor de Oekraïense vluchtelingen de beste koers. Wethouder Walder: “Zowel college als gemeenteraad wil graag een bijdrage leveren aan de wederopbouw van de economie in Oekraïne. Met het amendement stelt de gemeenteraad ons in die gelegenheid. In de gekozen optie komt nadrukkelijk de solidariteit van de Deventer ondernemers voor de Oekraïense vluchtelingen tot uiting en dat spreekt mij aan.” De keuze biedt een beter perspectief op de arbeidsmarkt aan de Oekraïense vluchtelingen in Deventer, Nederland en Oekraïne na afloop van het huidige conflict.

Het college stelt de gemeenteraad voor om MKB Trade Office de opdracht te geven om de mogelijkheden voor de gekozen richting in beeld te brengen en te komen met een projectplan.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Ribs en Blues dag 1

Op de eerste dag van het 25-jarige jubileum van het Raaltese festival ...