Deventer wooncafé 2013 maandag 25 februari

Drie onafhankelijke marktpartijen uit Deventer slaan na een succesvolle eerste editie in 2012 de handen opnieuw ineen bij de organisatie van het Deventer Wooncafé 2013. Waarom? Het is wederom tijd voor duidelijkheid.

Initiatiefnemer Wout Jonasse, directeur van Koopwijzer aankoopmakelaars: ‘De woningmarkt is voor de particulier ondoorzichtiger dan ooit. In 2012 was duidelijk een neerwaartse trend zichtbaar. Echter,  in december werden er huizen verkocht alsof er geen crisis is op de woningmarkt’. Dit laatste heeft alles te maken met de inmiddels veranderde hypotheekregel weet Jonasse. Maar wat is de uitwerking van de nieuwe regelgeving? En wat is het verschil met 2012 als de hypotheekrente en de reële koopsom in 2013 daalt? Kortom, zijn we nu te laat? Hoog tijd dat ook aan dit thema een informatieve avond aan word gewijd.

De vraag naar woningen en de verhuiswens blijft ondanks de crisis op de woningmarkt onveranderd hoog.  Iedereen met een woonwens heeft wel een mening of krijgt goedbedoelde adviezen van familie en vrienden. Maar wat is nu wijsheid en wat is het verschil voor mij als ik in 2013 wil verhuizen. Om deze vragen goed te beantwoorden heeft Jonasse de hulp ingeroepen van onder andere Notaris Jan Willem Kroes van het Notarieel en Henny Keizer, erkend hypothecair planner van De Hypotheekshop.  Wij staan aan de kant van de kopers in de woningmarkt.

Dat maakt het voor ons mogelijk om ongebonden en kritisch te zijn en per individu te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Het doel is wat ons betreft om in een ontspannen setting de geïnteresseerden te informeren en de vragen die er leven te beantwoorden, aldus Jonasse. Dat er vragen zijn blijkt wel uit de groei van de gezamenlijke facebook pagina ‘Woningmarkt Deventer’. Vanuit het niets groeide deze pagina snel uit tot een platform waar particulieren hun vragen stellen en wij gerichte informatie delen. Iedere dag komen er nieuwe volgers bij.

De organisatoren hebben bewust gekozen voor 25 februari. De eerste maanden van het jaar zijn traditiegetrouw altijd wat rustiger op de woningmarkt. Naar de lente toe ze je dat mensen de nieuwe markt beter gaan begrijpen en zich weer gaan oriënteren. Het juiste moment dus om samen naar de toekomst te kijken.

Het wooncafé wordt gehouden in DokH2o aan de Scheepvaartstraat 12 in het oude havenkwartier. Een passende locatie waar het verleden en de toekomst van Deventer goed zichtbaar zijn. Om 19.45 gaan de deuren open en om 20.00 start het programma. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij de drie organisatoren, mailen naar info@koopwijzer.com  of via de facebookpagina ‘woningmarkt Deventer’.

 

Over Salland TV

x

Check Also

BBB sommeert Minister om onderzoek naar Natuurherstelwet openbaar te maken

Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal moet de (belangrijkste) ...