Overijssel moet goede opvang vluchtelingen garanderen volgens PvdA

De PvdA Overijssel wil dat de provincie voldoende opvangcapaciteit voor vluchtelingen garandeert. Dat blijkt uit vragen die de partij vandaag stelt aan het College van Gedeputeerde Staten. De fractie van de PvdA Overijssel zegt “diep getroffen” te zijn door het leed en het lot van mensen die vluchten voor oorlog en geweld.
Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor het geweld in Syrië. Ruim 4 miljoen mensen zijn het land ontvlucht. Bijna twee miljoen van hen zijn aangekomen in Turkije en sinds begin dit jaar zijn ongeveer 300.000 mensen de Middellandse Zee overgestoken op zoek naar veiligheid op de Griekse eilanden.
“Iedereen heeft de vreselijke beelden gezien. Iedereen weet hoe hoog de nood is,” stelt PvdA-fractievoorzitter Tijs de Bree. “Het bieden van onderdak aan deze mensen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van Europa, Nederland, Overijssel en de Overijsselse gemeenten.” De PvdA wil graag dat de provincie de mogelijkheden inventariseert om gemeenten te helpen bij de opvang van asielzoekers “Het zou mooi zijn als de provincie als solidaire mede-overheid de Overijsselse gemeenten een handje kan helpen,” vindt De Bree.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...