Sallandse Tweede Kamerleden vandaag beëdigd

Gisteren namen tachtig Kamerleden, waaronder Daniel Koerhuis (VVD) uit Raalte, afscheid van de Tweede Kamer. Vandaag werden de 150 gekozen Tweede Kamerleden beëdigd.

Ook leden die al zitting hadden in de Tweede Kamer en herkozen zijn, legden opnieuw de eed of verklaring en belofte af, waaronder een aantal Sallanders.

Eddy van Hijum (NSC) uit Laag Zuthmen
De eerste Sallander die werd beëdigd was Eddy van Hijum. “Zo waarlijk helpe mij God almachtig”, klonken zijn woorden. De Laag Zuthmener is geen onbekend gezicht in de Kamer. Zo was hij jarenlang lid van het CDA en werd hij gedeputeerde in Overijssel. Zo’n vier maanden geleden werd Nieuw Sociaal Contract (NSC) opgericht door onder meer Pieter Omtzigt. Na het verlaten van het CDA, sloot Van Hijum zich aan bij NSC. Hij schreef tevens het verkiezingsprogramma voor de nieuwe partij.

Caroline van der Plas (BBB) uit Deventer
Ook Caroline van der Plas werd beëdigd: “Dat verklaar en beloof ik.” Net als Van Hijum is Van der Plas geen onbekende in de Kamer. In het verleden was de Deventerse lid van het CDA, maar richtte op 1 november 2019 de BoerBurgerBeweging op. Dit gebeurde kort na de start van boerenprotesten tegen de overwogen maatregelen vanwege de stikstofcrisis. Bij de vorige verkiezingen in 2021 haalde de partij één zetel en sindsdien is Van der Plas, lijsttrekker van de partij, Tweede Kamerlid.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...