Vuurwerkverbod voor centrum in Raalte van kracht

De gemeente Raalte heeft al enkele jaren op rij een vuurwerkverbod ingesteld voor het centrum tijdens de jaarwisseling. De gemeente motiveert het aanwijzingsbesluit: “Het doel van de maatregelen, en daarmee ook het vuurwerkverbod, is een veilig en rustig verloop van de jaarwisseling.”

“Vanuit het oogpunt van openbare orde en veiligheid is het noodzakelijk dat het afsteken van vuurwerk in de openbare ruimte in het centrum van Raalte tijdens de jaarwisseling aan banden wordt gelegd. Daarvoor is de aanwijzing van een gebied waarbinnen een vuurwerkverbod geldt noodzakelijk”, zo oordeelt het college van B&W.

Pakket van maatregelen
Het blijft niet alleen bij het verbod op het afsteken van vuurwerk in het centrum. Het pakket aan maatregelen in de gemeente Raalte bestaat daarnaast ook nog uit het stellen van voorwaarden met betrekking tot carbidschieten en een verbod op vreugdevuren in de gehele gemeente.

Navraag bij bewoners en politie
Dit pakket aan maatregelen heeft de afgelopen jaren geleid tot een rustig verloop van de jaarwisseling. Daarvoor het de gemeente navraag gedaan bij haar inwoners, maar ook bij de politie. Vanuit die resultaten is het verbod opnieuw van kracht voor de komende jaarwisseling.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...