Salland Wonen realiseert nieuwe huurwoningen in Wijhe

In Wijhe kunnen 11 huishoudens volgend jaar een mooie nieuwe plek krijgen om te huren. SallandWonen laat 11 woningen bouwen voor 1- en 2-persoonshuishoudens voor de sociale verhuur in de wijk Noorder Koeslag. Hiermee draagt ze bij aan haar doelstelling om voor alle soorten huishoudens voldoende goede woningen beschikbaar te hebben.

De woningen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject van Roosdom Tijhuis. De ontwikkelaar bouwt in de Noorder Koeslag meerdere woningen voor de verkoop. Daarnaast bouwt Roosdom Tijhuis in opdracht van SallandWonen 11 sociale huurwoningen. Deze afspraak hebben Martin Companje, directeur van Roosdom Tijhuis, en Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen, op 13 juni bevestigd met een handtekening onder de koop-/aannemingsovereenkomst. Als alles meezit, start Roosdom Tijhuis in september met de bouwwerkzaamheden en worden de woningen in de eerste helft van 2020 aan SallandWonen opgeleverd.

Betaalbare woningen
De nieuwe huurders wonen er begin 2020, zo verwacht SallandWonen. De woningen worden aangeboden volgens het normale woningaanbodsysteem, via de website en de facebookpagina. De woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. Daarnaast zijn de woningen geschikt om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De voortgang van de bouw en de verhuur is te volgen op de website van SallandWonen onder het kopje: ‘Onze projecten’.

Leefbare omgeving
Noorder Koeslag is een ruim opgezette nieuwbouwwijk met veel water, groen en speelgelegenheid. Het bos en de IJssel zijn dichtbij. Fietsers en voetgangers krijgen in deze wijk extra aandacht en kunnen via diverse paden naar het centrum van Wijhe, waar je uitstekende voorzieningen vindt. Ook de sport-, onderwijs- en cultuurvoorzieningen liggen om de hoek. Deze 11 nieuwe woningen in Wijhe dragen bij aan de afspraken die SallandWonen met de gemeente Olst-Wijhe heeft gemaakt: in 2019 samen verder werken aan goed wonen in Salland.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...