Redding demonstraties en proefduiken open dag geslaagd voor het Borgelerbad

Zonder reddingsbrigades kunnen we niet veilig zwemmen, daarom organiseerde Reddingsbrigade Deventer en Duikvereniging J.Y. Cousteau een open dag vorige week. Er werd laten zien hoe bijvoorbeeld strandwachters te werk gaan. Zowel Reddingsbrigade Deventer als duikvereniging J.Y.Cousteau hadden veel werk gemaakt van de Open Dag en dat was terug te zien in de mooie aankleding en de zichtbaar grote belangstelling bij de activiteiten.

Demonstraties en spelactiviteiten
In het Borgelerbad in Deventer op 23 september gaven reddingsbrigades verschillende clinics waar tientallen kinderen aan één van de clinics deelnamen. De reddingsbrigade gaf een demonstratie van een redding, zo konden de kinderen kennis maken met het werk van de reddingsbrigade. Ellen van der Most van Sportbedrijf Deventer laat weten dat de kinderen deden vol enthousiasme meededen met de verschillende spelactiviteiten.

Eerste keer duiken
Voor de volwassenen organiseerde Duikvereniging Cousteau een proefduik. Tijdens een proefduik ervaar je hoe het is om echt te duiken op een laagdrempelig niveau. Een tiental mensen gingen ter water met de onlangs aangeschafte oefen duiksets. De organisatie laat weten dat het voor veel mensen het de eerste keer was dat zij met perslucht onder water gingen. De rustige en deskundige begeleiding van de duikinstructeurs van J.Y. Cousteau maakte dat bijna iedereen het een fantastische ervaring vond.

Afbeelding: Sportbedrijf Deventer

De clubs zijn zeer tevreden over het aantal mensen dat meedeed met de verschillende activiteiten en het enthousiaste publiek en hoop dat zij meer mensen hebben geïnspireerd om in beweging te komen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...