Succesvolle start van Buddy to Buddy in Deventer: al 122 deelnemers gekoppeld

In Deventer heeft Buddy to Buddy een veelbelovende start gemaakt, waarbij verhalen van nieuwe vriendschappen, cultuurverrijking en wederzijds begrip al snel de ronde doen. Dit initiatief, dat nieuwkomers die noodgedwongen hun land van herkomst hebben moeten verlaten koppelt aan stadsgenoten, begint zijn vruchten af te werpen in de stad.

Vliegende start
Tijdens de tweede matchingsavond van Buddy to Buddy op 25 september, ontmoetten 29 koppels elkaar voor het eerst. De Palestijnse gerechten van Jaqueline Arraf Kookt vielen erg in de smaak en een feestelijke avond volgde. In de sfeervolle Hervormde Kapel werd gezamenlijk gezongen en de deelnemers konden hun dromen en wensen op papieren vliegtuigjes schrijven, die vervolgens werden gelanceerd als symbool van hoop en een vliegende start.

Bijzondere vriendschappen
De allereerste match van de avond was die van de Turkse Sümeyra en de Deventerse Maaike. Beiden hadden gemeenschappelijk een interesse voor wandelen en lezen, wat zorgde voor de eerste klik. Ook in de eerste ronde van Buddy to Buddy in Deventer zijn er bijzondere vriendschappen ontstaan. In totaal hebben er nu 122 deelnemers meegedaan aan het initiatief. Ook is er inmiddels een enthousiast Buddy-team ontstaan: een groep vrijwilligers die zijn blijven hangen na de eerste ronde of het initiatief vanaf het begin een warm hart toedragen.

Charlie van der Hulst, initiatiefnemer en projectleider voor Buddy to Buddy Deventer, benadrukt het belang: “Het buddyschap is fris, feestelijk en heeft een warm en verrassend karakter. Verrassend ook, omdat je je er niet helemaal op kunt voorbereiden. We ondernemen veel samen in die vier maanden, je ontmoet nieuwe mensen en er ontstaan hele bijzondere vriendschappen. Deze vriendschappen zijn hard nodig voor een goede integratie in onze stad. De meeste koppels blijven ook na die vier maanden goed contact houden. Ik vind het een feest om al die ontmoetingen te mogen faciliteren.”

Tekst gaat verder onder de foto..

Foto: Buddy to Buddy matchingsdiner in Hervormde Kerk in Deventer

Buddy to Buddy koppelt op basis van gedeelde interesses en gelijkwaardigheid. Voor de buddy’s Roshanzamir en Sweep uit de eerste ronde was er één passie die hen bond: theater. Dit gemeenschappelijke interessepunt zorgde voor een snelle en sterke connectie tussen hen. Sweep, een theaterstudent aan Artez en theaterdocent in het AZC in Zwolle, deelde zijn passie met Roshanzamir. Dankzij Buddy to Buddy kon er een band opgebouwd worden. Vanuit die fundering merk je wat het effect van een warme vriendschap is: het heeft Roshanzamir geholpen bij zijn persoonlijke ontwikkeling en het verwerken van zijn vlucht uit Iran.

Buddy to Buddy Deventer is een initiatief dat streeft naar gelijkwaardigheid, verbinding en inclusiviteit. De organisatie blijft zich inzetten voor de versterking van de lokale gemeenschap en de bevordering van wederzijds begrip tussen nieuwkomers en Deventernaren.

In Salland Magazine van 9 februari waren Ilonka en Charlie te gast om te komen vertellen over dit project.

Buddy to Buddy in Salland Magazine van 9 oktober 2022 vanaf minuut 12.30 met Charlie en Ilonka van de organisatie

Voor meer informatie over Buddy to Buddy Deventer en hoe je kunt deelnemen, bezoek de website www.buddytobuddy.nl/deventer of neem contact op via Instagram @buddytobuddydeventer of via deventer@buddytobuddy.nl.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...