De gemeente Raalte heeft ingestemd met de aangevraagde bouwvergunning voor de bouw van 40 recreatiewoningen op een perceel aan de Krieghuusweg, aan de oostkant van Camping Krieghuusbelten.

Raalte – Vergunning recreatiewoningen neigt naar soap

Tegen de vergunningsaanvraag waren zeven zienswijzen ingediend, maar geen enkele zienswijze heeft tot een ander besluit geleid. Ook bleken enkele bezwaren niet te zijn meegenomen in de overweging omdat ze te laat bij de gemeente waren ingediend.

Het is overigens een bouwvergunning in de eerste fase, dat betekent dat er nog in beroep kan worden gegaan bij de rechtbank. Het plan voor de bouw van veertig recreatiewoningen in bosperceel aan de Krieghuisweg, is vorig jaar al bij omwonenden verkeerd gevallen. Het plan is ingediend namens de familie Westenenk uit Raalte, twee neven en een oom van Han en Ted Westenenk. Deze twee broers zijn eigenaar van camping de Krieghuusbelten.

De campingeigenaren zijn tegen het plan en de omwonenden zijn tegen omdat ze het bosperceel graag willen houden. Daarnaast zijn ze bezorgd over de verkeersdruk op de Krieghuisweg en de ontsluiting. Bij de eigenaren van de Krieghuusbelten speelt nog een bezwaar. De broers vinden dat de neven en oom aan de haal gaan met de vergunning die aan de Krieghuusbelten toebehoort.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...