De gemeente Olst-Wijhe heeft de grond gekocht van de voormalige camping De Krijtenberg in Wijhe.

Olst-Wijhe koopt grond van projektontwikkelaars

Op het terrein worden 330 huizen gebouwd. Het is een onderdeel van de nieuwbouwwijk Noorder Koeslag. Olst-Wijhe koopt de grond van projektontwikkelaars die het gebied eerder hadden gekocht. Een deal in de overeenkomst is dat de projectontwikkelaars dan wel honderd woningen mogen bouwen in de nieuwe wijk.

De nieuwe wijk ligt aan de zuidkant van Wijhe, tussen de Zandhuisweg, woonwijk de Krijtenberg en de nieuwe randweg De Omloop. De eerste fase is op dit moment in uitvoering. Een aantal woningen is al opgeleverd en bewoond. De tweede fase wordt in de tweede helft van 2009 bouwrijp gemaakt.


Olst-Wijhe zal hier ongeveer 20 kavels uitgeven voor vrijstaande en halfvrijstaande woningen. Roosdom Tijhuis en Bouwfonds realiseren vanaf 2010 de projectmatige woningen. Het gaat om 36 halfvrijstaande koopwoningen, 12 goedkope koopwoningen en 12 sociale huurwoningen.

 

De derde fase omvat onder andere de gronden van de voormalige camping De Krijtenberg. Bouwactiviteiten zullen hier pas plaatsvinden na realisatie van de tweede fase van Noorder Koeslag rond 2012/2013.

Over Salland TV

x

Check Also

Consultatiebureau Raalte gaat verhuizen

Het consultatiebureau verhuist begin 2024 naar Arkelstein 1 in Raalte Noord. Het ...