Bijna de helft (49 procent) van de mensen die bij de komende Tweede Kamer-verkiezingen PVV willen stemmen, noemen de VVD als een partij die zij ook een kans op hun stem geven.


Politiek – PVV stemmers overwegen VVD switch

Dat blijkt uit een tussenbalans van opiniepeiler Maurice de Hond, die hij zondag heeft gepubliceerd. Door een nek-aan-nek race leveren de kleinere partijen flink in op PvdA en VVD. In de peiling staat de PvdA op 33 zetels, de VVD op 32. CDA volgt op afstand met 27 zetels.

Hoe dichter PvdA en VVD op elkaar zitten, hoe meer kans er bestaat dat mensen die bijvoorbeeld van plan waren GroenLinks te stemmen toch naar de PvdA overstappen om die partij alsnog de grootste te maken. Tegelijk kunnen mensen die van plan waren Trots op Nederland te stemmen alsnog VVD stemmen.

De VVD heeft wat dat betreft veel te winnen onder de PVV-aanhang. Van degenen die van plan zijn PVV te stemmen zegt de helft dat ze ook nog op VVD kunnen stemmen. De kans dat PVV-aanhangers alsnog overstappen is groter nu de verkiezingswinst van de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen nergens tot deelname aan de coalitie heeft geleid. (ANP/NOVUM)

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...