Met de goedkeuring van de stadsbestuurders voor de bouw van 28 woningen en circa 1900m2 aan commerciële ruimte start het college met deze ontwikkeling aan de Houtmarkt en de Pikeursbaan de laatste fase van het Boreel project in.

Deventer – De Boreel vordert gestaag

Hiervoor is afgelopen dinsdag het voorontwerp vastgesteld. De plannen maken deel uit van ‘de Boreel’. Na de verbouwing van de kazerne, die na de zomer moet zijn afgerond is, wordt met de ontwikkelingen aan de Houtmarkt de laatste fase van ‘de Boreel’ ingeluid. De realisatie van de Houtmarkt/Pikeursbaan gaat naar verwachting eind dit jaar van start. Nu kijken of er daadwerkelijk kopers komen die de benodigde euro’s op tafel kunnen leggen. En dat gaat natuurlijk ook op voor exploitatie van de commerciële ruimte.

Het ontwerp is gemaakt door de Amsterdamse architect Dana Ponec in opdracht van DC Vastgoed. Er is voor haar gekozen vanwege een ruime ervaring met opdrachten in historische binnensteden. In het plan wordt met gevoel voor de historische identiteit de monumentale binnenstad aan deze zijde afgerond en is de aantrekkelijke nieuwe winkelroute vanuit de binnenstad naar de Boreel een feit. De plannen worden binnenkort gepresenteerd aan omwonenden en geïnteresseerden.


Over Salland TV

x

Check Also

Positief financieel resultaat Olst-Wijhe geeft vertekend beeld

Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe de jaarrekening ...