FC Twente is zondagmiddag voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen geworden. De Tukkers versloegen NAC met 2-0 en bleven daardoor concurrent Ajax één punt voor op de ranglijst.

Sport – FC Twente is landskampioen

De mannen van trainer Steve McClaren kwam in Breda sterk uit de startblokken en wist de thuisploeg meteen onder druk te zetten. Dat leidde echter niet tot uitgespeelde kansen.

Dat veranderde na twintig minuten spelen toen scheidsrechter Kevin Blom NAC-middenvelder Csaba Fehér bestrafte na een hard duel met Twente-speler Theo Janssen. De Hongaar mocht door het inkomen met twee gestrekte benen met rood vertrekken. Uit de hervatting wist de sterspeler van Twente, Bryan Ruiz, de openingstreffer achter keeper Jelle ten Rouwelaar te schieten. Dat het verschil bij rust slechts één treffer betrof was vooral te danken aan de sluitpost van NAC.

Twente kreeg in meerderheid verschillende kansen om de score uit te bouwen, maar stuitte telkens weer op de 29-jarige doelman. Met name Blaisse N’Kufo liet een grote mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien liggen. NAC probeerde in de tweede helft nog aan te zetten, maar kwam niet verder dan een snelle uitbraak van Anthony Lurling die vroegtijdig in de kiem werd gesmoord. De bezoekers hadden de wedstrijd goed onder controle en wisten het zonder veel risico te nemen uit te spelen.

Na iets meer dan zeventig minuten spelen gooide de afzwaaiende N’Kufo alsnog de wedstrijd in het slot. Door met het voorhoofd een schot van Miroslav Stoch te toucheren ontketende de aanvaller een waar volksfeest in Enschede.