Politie doorzoekt illegale goklocatie in Deventer

FOTO: archief Salland TV De politie heeft gistermiddag en -avond in een internationaal onderzoek naar het aanbieden van illegale gok-mogelijkheden in samenwerking met de Kansspelautoriteit, Defensie en buitenlandse autoriteiten in totaal 15 locaties in Nederland, Duitsland en Oostenrijk doorzocht. Er zijn twee verdachten aangehouden in Nederland en Duitsland. Er is voor meer dan 1.000.000 euro beslag gelegd op bankrekeningen, onroerend goed en auto’s, omdat misdaad niet mag lonen.

Het onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket is gericht op een organisatie die vermoedelijk op grote schaal illegale gok-mogelijkheden op voetbalwedstrijden (voetbaltoto via gokzuilen) aanbiedt in Nederland en Duitsland. De verdenking is dat er geen kansspelbelasting zou worden afgedragen en de inkomsten uit het aanbieden van de illegale activiteiten zouden worden witgewassen. Hoeveel geld er verdiend is, is onderwerp van onderzoek, maar het gaat in ieder geval om meer dan 1.000.000 euro. De hoofdverdachten zijn een 44-jarige man en een 51-jarige man uit Enschede. Zij zijn beide aangehouden. De 44-jarige man was in Duitsland op het moment van zijn aanhouding. Hij is door de Duitse autoriteiten aangehouden. Hij had bij zijn aanhouding 45.000 euro contant op zak. Dat is in beslag genomen. Nederland zal Duitsland verzoeken om de man over te leveren.

Het onderzoek is in het voorjaar van 2015 gestart, na een aangifte door de Kansspelautoriteit. De Kansspelautoriteit heeft kennis en expertise geleverd voor het onderzoek. Er wordt ook samengewerkt met de gemeenten waar de goklocaties gevestigd waren. Het gaat om Utrecht, Amsterdam (2), Enschede, Hengelo, Deventer en Arnhem.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...