Grote internationale veiligheidscontrole grensstreek

Dinsdag 19 mei hield de politie samen met andere opsporingsinstanties in het Nederlandse en Duitse grensgebied van Groningen tot Aken een grootschalige internationale veiligheidscontrole (Korridohrfahndung). De controle richtte zich naast de verkeersveiligheid nadrukkelijk op het tegengaan van grensoverschrijdende criminaliteit. Zowel op de weg en het water, in treinen en op luchthavens werden ruim 4500 voer- en vaartuigen en meer dan 6650 personen gecontroleerd. Naast 1475 afgenomen blaastesten werden tien verdachten aangehouden en diverse goederen en drugs in beslag genomen.

Van 16.00 uur tot rondom middernacht werd met statische en opvallende controles bij een aantal grote grensovergangen én op enige afstand van de Nederlands-Duitse grens gericht geselecteerd en gecontroleerd. Ook werden ANPR-voertuigen ingezet, uitgerust met de nodige informatie. Gedurende de dag werd er intensief samengewerkt met collega’s van de Duitse politie. De onderlinge samenwerking en informatie-uitwisseling aan beide zijden van de grens resulteerden in een ‘bredere blik’ en een grotere pakkans van bijvoorbeeld verdachte bestuurders.

Auto’s en ander voer- en vaartuigen werden gecontroleerd en grondig doorzocht op buit, inbrekersgereedschap, drugs, lading en het bezit van de vereiste (vervoers- en identiteits)documenten. Bestuurders, inzittenden en reizigers werden gevraagd naar reisroute en reisdoel. Nieuwe informatie werd verzameld die in de toekomst een waardevol bron kan zijn voor de uitvoering van onderzoeken en controles.

Over Salland TV

x

Check Also

Gewonde bij ongeval op de Raalterweg in Wijhe

Rond half drie vanmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Raalterweg ...