Uit de bespreking van de jaarekening van de gemeente Deventer van vorige week woensdagavond bleek dat er rekening is gehouden met bouw van 2000 woningen in Deventer Noord-Oost en Linderveld.


Deventer – Woningen Linderveld, alleen maar goed voor op de jaarrekening?

Carlo Verhaar van GroenLinks noemde dat luchtfietserij, en ook volstrekt onwenselijk. Maar ondertussen houden deze jaarstukken dus wel rekening met de toekomstige opbrengst van het plan. Verhaar plaatst een dergelijke verantwoording van financiën in de categorie ‘Hans Klok Boekhouding’.

De controlerende accountant Deloitte die voor de gemeente de jaarrekening beoordeelt, die stelt het zo: “Voor het opstellen van de jaarrekening 2010 heeft het college besloten tot het voornemen om in het totale gebied Linderveld Deventer Noordoost 2000 woningen te realiseren. Door dit voornemen voldoet de gemeente aan een van de belangrijkste voorwaarden om dit gebied aan te merken en te presenteren als “Niet in exploitatie genomen bouwgronden”. En dat staat daarna dus als een plus op de jaarrekening van 2010. Een duidelijk geval van: “leuk op papier maar de hedendaagse praktijk is anders”. Zo rooskleurig zien de gemeentelijke financiën er namelijk helemaal niet uit. De voorjaarsnota wordt op 22 juni door de gemeenteraad besproken.

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 5 december

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...