De Hanzekaravaan is onderweg

Oude ambachten, nieuwe ambachten, verbinding en samen. Dat zijn de sleutelwoorden die horen bij de Hanzekaravaan. Een initiatief van welzijnsinstelling  Raster Groep uit Deventer en het stadsmagazine Deventer Waagt. 2023 is het Hanzejaar en hanzen moeten blijven voortleven. Vandaag was in de wijk Colmschate, aan de achterkant van verbindingscentrum De Fontein, de aftrap. De komende twee maanden blijft de karavaan rondreizen in vijf verschillende wijken in Deventer.

De Hanzekaravaan biedt een soort van podium voor allerlei ‘makers’ uit de Deventer wijken. “ Je moet niet alleen maar denken aan ambachten van vroeger, maar juist ook zeker aan ambachten uit deze tijd. Zo hebben we verschillende workshops met onder andere mandala schilderen, werken met klei of textiel,  of het maken van mooie kunstprojecten, aldus projectleider van het Hanzejaar, Nienke Nijboer.

De Hanze Karavaan zal in de maanden oktober en november te zien zijn in vijf Deventer wijken: Colmschate, Rivierenwijk, Bathmen, Keizerslanden en Voorstad.

Flyer Hanzekaravaan DEF druk

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...