PEC Zwolle verliest oefenwedstrijd bij Feyenoord

PEC Zwolle heeft een dag na de oefenzege op VV Berkum de tweede oefenwedstrjd van de voorbereiding verloren. Landskampioen Feyenoord was in Barendrecht met 3-1 te sterk. Tolis Vellios scoorde de enige Zwolse treffer.

Waar Kenneth Vermeer, Bram van Polen en Sam Kersten een dag eerder tegen Berkum nog niet hoefden aan te treden, had Johnny Jansen in Barendrecht wel een basisplaats voor het drietal.

De openingsfase was er een die heen en weer ging. Kenneth Vermeer werd aan het werk gezet met voornamelijk schoten uit de tweede lijn, terwijl aan de overkant Eliano Reijnders in het zijnet schoot. De grootste kans voor de Rotterdammers was voor Danilo, die na een steekpass van Thomas van den Belt oog in oog kwam te staan met Vermeer, maar de bal niet langs de doelman kreeg.

Dat lukte Lennart Thy aan de overkant wel, maar een treffer leverde het niet op omdat Neraysho Kasanwirjo de bal net voldoende van richting veranderde. Na een half uur nam Feyenoord via Danilo alsnog de leiding. Vanaf rechts draaide de spits zich knap vrij en vond met een diagonaal schot de lange hoek: 1-0. Vijf minuten voor het rustsignaal maakte Ezequiel Bullaude er 2-0 van, nadat een inzet eerst nog van richting werd veranderd. Vermeer was daarna kansloos toen Bullaude profiteerde.

Een kwartier na rust was het een van de acht invallers, Tolis Vellios, die met een fraaie treffer de 2-1 op het scorebord zette. Gezien het spelbeeld was die treffer ook zeker niet onverdiend. Tot een gelijkmaker kwam het echter niet, helemaal niet toen Feyenoord ruim tien minuten voor tijd uit een strafschop op 3-1 kwam via Yankuba Minteh.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...