Parkeren Verzetslaan en Stationsplein verandert

De parkeerplaatsen langs de Verzetslaan in Deventer zijn vanaf 1 november niet meer in beheer van de gemeente. Dat geldt ook voor meer dan de helft van de parkeerplaatsen in parkeergarage Stationsplein en een deel van de parkeerplaatsen op het achterdek van de Leeuwenbrug. De gemeente is er tijdens de onderhandelingen niet uitgekomen met de eigenaar, een vastgoedmaatschappij.

Wethouder Frits Rorink: “Het college vindt de huurprijs die de gemeente betaalt voor de parkeerplaatsen langs de Verzetslaan en parkeergarage Stationsplein te hoog. Tijdens de onderhandelingen zijn we er helaas niet uitgekomen met elkaar. Het is onzeker hoelang de situatie zo blijft. We blijven in gesprek met de eigenaar. Voor nu betekent het dat de gemeente 270 parkeerplaatsen niet meer beheert vanaf 1 november. Deze parkeerplaatsen vallen dan buiten de zone betaald parkeren.”

Nieuwe situatie

De huidige overeenkomst loopt per 1 november af. Omdat er geen nieuwe afspraken zijn is de gemeente genoodzaakt de parkeerapparatuur te verwijderen. Parkeerplaatsen op straat blijven te gebruiken als parkeerplaats. In de parkeergarage kunnen mensen ook blijven parkeren. De gemeente gaat de nieuwe situatie monitoren. Daarbij wordt goed gekeken naar mogelijke parkeer- en verkeersoverlast.

Wat verandert er aan de Verzetslaan

De parkeerautomaten op de Verzetslaan worden verwijderd. Ook worden de borden rondom het parkeren aangepast. De gemeente stopt met het heffen van parkeergeld voor deze parkeerplaatsen. Hierdoor vallen deze 137 parkeerplaatsen buiten de parkeerzone. De parkeerplekken blijven te gebruiken als parkeerplaats.

Wat verandert er in de Parkeergarage

In de parkeergarage Stationsplein zijn 96 van de 167 parkeerplaatsen vanaf 1 november niet meer in beheer van de gemeente. In de parkeergarage worden borden en lijnen aangebracht op de overgang van de eigendomsgrens in de parkeergarage. De parkeergarage blijft toegankelijk voor parkeerders.

Wat verandert er op het achterdek van de Leeuwenbrug

Op het achterdek van de Leeuwenbrug zijn 37 van de 63 parkeerplaatsen vanaf 1 november niet meer in beheer van de gemeente. Met borden wordt aangegeven welke parkeerplaatsen nog wel binnen de parkeerzone vallen. Parkeerders kunnen hier betalen via het belparkeren of bij de parkeerautomaat op het stationsplein. De overige parkeerplaatsen vallen buiten de parkeerzone. De parkeerplaatsen blijven te gebruiken als parkeerplaats.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...