Oudejaars Veiling Borrel bij Braakman in Laag Zuthem

De opbrengst van de veiling is bestemd voor de allerarmsten in Sumba, Indonesie.

Hoe druk ben je op Oudejaarsdag? Kun je nog tijd vinden tussen het oliebollen bakken, het vuurwerkpakket ophalen en de drukte van de supermarkt trotseren? Dan is de Oudejaars Veiling Borrel wel een bezoekje waard. Een veiling, een borrel, verse oliebollen, carbid schieten, een springkussen: een perfecte afsluiter van het oude jaar en je draagt ook nog bij aan een betere wereld!

Wat dacht je van een weekendje Scheveningen, een week in een vakantiehuis in Zweden of een uurtje in een Ferrari rijden? Of een barbecue aan huis, twee bunder mais gehakseld krijgen of twee uur een minikraan met machinist tot je beschikking hebben? Een middagje waterskiën? Een jaar lang vijf liter melk per week? Zomaar een greep uit de vele bijzondere kavels die op 31 december vanaf 15.00 uur geveild worden. De opbrengst is voor de allerarmsten in Sumba, Indonesie.

Gert Braakman van Dienstverlening Braakman BV in Laag Zuthem is de initiatiefnemer van de veiling en borrel. Samen met dochter Jorlien en nicht Yvonne loopt hij komende zomer in Indonesië een Muskathlon voor stichting Compassion. Een sportieve prestatie waarbij wordt gestreefd om 10.000 euro per persoon in te leggen dat in het jaar voorafgaand aan de reis bij elkaar wordt gebracht. Tijdens de reis worden ook projecten van Compassion bezocht. Voor Gert is het de tweede keer dat hij in Indonesië is: “Wat mij drijft om deze uitdaging aan te gaan? De talloze kinderen die nog in extreme armoede leven. Ik heb het met eigen ogen gezien en wil bijdragen om een verschil in de levens van de kinderen te maken.” Dochter Jorlien is al evenzeer betrokken: “Ik wil de strijd aangaan tegen de gevolgen van extreme armoeden en zoveel mogelijk kinderen bevrijden van geweld, misbruik en uitbuiting.”

De Oudejaars Veiling Borrel begint om 13.30 uur op het terrein van Dienstverlening Braakman BV aan de Zwolseweg 76 in Laag Zuthem. De veiling start om 15.00 uur. Er kunnen van tevoren oliebollen besteld worden via 06-57206066. Op www.muskathlon.com vind je meer informatie over het project en kun je Gert, Jorlien en Yvonne volgen. Ook vind je Oudejaars Veiling Borrel op Facebook.Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...