DEVENTER - Het college van burgemeester en wethouders van Deventer wil niet meer dat vrachtwagens 's nachts en in de weekenden op bedrijventerreinen parkeren.

Vrachtwagens s’nachts niet meer parkeren op bedrijventerreinen

Het realiseren van een truckparking is om meerdere redenen niet gelukt. Om ongewenst geparkeerde vrachtwagens te weren, komt er een parkeerverbod. Het parkeerverbod gaat in op 1 januari 2013 en geldt voor grote voertuigen op de bedrijventerreinen.  Ook hebben de camera’s die eind dit jaar worden geplaatst dan vrij zicht.  De gemeenteraad heeft € 140.000 beschikbaar gesteld voor een truckparking. Samen met bedrijvenparkmanagement is uitvoerig gezocht naar een geschikte centrale parkeerlocatie voor vrachtwagens.

Er zijn diverse particuliere en gemeentelijke terreinen in beeld geweest. Om financiële en juridische redenen, bleken al deze terreinen niet haalbaar. Het verbod geldt voor voertuigen met een lengte van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter. Van maandag tot en met vrijdag tussen 7 uur ‘s morgens en 22 uur mogen vrachtwagens wel parkeren.

Over Salland TV

x

Check Also

B&W Olst-Wijhe schiet plan Stichting Noordmanshoek af

Het college van B&W van de gemeente Olst-Wijhe oordeelt dat het voorgelegde ...