Nestkastje timmeren bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer

Zaterdag 21 december kan je tussen 11.00 en 16.00 uur je eigen nestkastje timmeren bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal.

Eerst moet je zelf aan het werk: Timmeren en de ladder op om het nestkastje een goed plekje in de tuin te geven. In de herfst en de winter kijken vogels al uit naar een goed plekje om een nestje te bouwen. Ze proberen vaak een nestkast uit door er in de koude wintermaanden in te overnachten.

Is de nestkast goedgekeurd dan is het de beurt aan de vogels om aan het werk te gaan: nestmateriaal verzamelen, nest bouwen, eitjes leggen en broeden. Wie weet kan je straks genieten van druk heen-en-weer vliegende oudervogels die hun hongerige babyvogeltjes moeten voeden. Honderden rupsjes en insecten brengen ze naar hun kinderen.

Opgeven via de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/knutselen-salland-nestkastjes-timmeren

Voor of na het timmeren heb je vast ook nog wel zin en tijd om het bos in te gaan of te spelen in het speelbos en lekker wat te drinken of eten in ons restaurant BuitenGewoon Lekker.

Graag tot dan.

Informatie: Buitencentrum telefoon 0548-612711

Kijk ook op www.staatsbosbeheer.nlHet hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

60 minuten met … Hendrik Jan Bökkers

In onze tour ‘60 minuten met’ zetten we bijzondere Sallanders in de ...