De oppositie in de Tweede Kamer wil opheldering van het kabinet over een mogelijke nieuwe steunoperatie voor Griekenland.


Oppositie wil meer weten over mogelijk extra geld voor Griekenland

Minister Dijsselbloem (PvdA) zegt in het Financiële Dagblad dat er na 2014 voor Griekenland “nog iets moet gebeuren.” Hij reageerde op uitspraken van zijn Duitse collega Schäuble. Die zei dat er na 2014 misschien een nieuw hulpprogramma voor Griekenland nodig is. Volgens Dijsselbloem zijn de problemen van de Grieken volgend jaar nog niet opgelost. Maar wat er moet gebeuren en hoe is volgens hem ongewis.

Een woordvoerder van het ministerie benadrukt dat de uitspraken van Dijsselbloem (PvdA) in lijn zijn met afspraken van eind vorig jaar in de eurogroep. De SP zet vraagtekens bij deze uitleg. Volgens Kamerlid Merkies (SP) zei Dijsselbloem een jaar geleden nog in een debat dat er misschien wel voldoende steun was gegeven. Geert Wilders (PVV) spreekt van verraad.

Kamerlid Eddy Van Hijum (CDA) vindt de uitspraken van Dijsselbloem “ontijdig en onverstandig”. En ook de ChristenUnie wil nadere uitleg. Een aantal partijen had nog voor het eind van het reces een vergadering willen houden, maar VVD en PvdA hebben daar geen behoefte aan.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...