Duurzaam? Wie, wat, waar, wanneer en hoe dan?

De nationale discussie over het klimaat wordt steeds grimmiger. CO2, Stikstof, intensieve houderijen, files en perverse economische groei hebben het gedaan. Boeren, bouwers, vissers, de luchtvaart-industrie en jonge demonstranten zijn erg boos.

Door een duofietser

In Salland en Raalte laat men zich niet gek maken. Hier geldt een goed leven. Stöppelhaene, Ribs en blues, Pompdagen zijn grootheden. Maar…

Maar dementie, verwardheid, geheugenverlies zijn zorgen. Dan denk je niet aan duurzaamheid.

De Voedselbank heeft weer eens de alarmbel geluid bij de gemeente. Grapje? Wanneer beginnen deze thuiszitters met ‘operatie steenbreek’ in de eigen achtertuin? Haal de tegels eruit en ga voedsel verbouwen! Bouw vogelhuisjes en geef het hemelwater de kans om de tuin te vergroenen.

Het geld klotst tegen de gemeentelijke plinten, maar wordt niet opgehaald door de burgers en aanverwante organisaties. Roaltergeld, Kern met Pit, Leader Kracht van Salland komen naar u toe? Naar wie dan? Naar de mensen die het nodig hebben of naar de mensen die de weg weten.

Salland Wonen, Energieloket Salland, IVN, Raalte 2050 kunnen samen een praktijkgerichte 24/7 zichtbare duurzaamheidsagenda maken. NU! Er is geld zat om de basis te beginnen, dichtbij de mensen. Iedere wijk in Raalte zijn eigen duurzaamheidsplatform in de ‘buurtkamer’. Bak je eigen duurzame taart en eet het samen op met je duurzame buren bij een kopje duurzame koffie, in de gezamenlijke duurzame pluktuin…. de wethouder komt er aan met de duurzame bakblik.

Duurzaam; wie, wat, hoe, waar, wanneer?

Het bericht Duurzaam? Wie, wat, waar, wanneer en hoe dan? verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...