Open dag bunker IJssellinie bij Welsum

Komende zaterdag 22 april wordt er een open dag gehouden in en bij de IJssellinie-bunker bij Welsum. In deze bunker zat de commandant van de luchtverdediging met zijn staf. De IJssellinie was een verdedigingslinie tijdens de Koude Oorlog. De bouw begon in 1951, eind 1953 was de linie operationeel en in 1964 werd besloten de IJssellinie op te doeken.

Het was de bedoeling een strook van 5 tot 10 kilometer breed onder water te zetten bij een Russische aanval. Dat gebeurde met stuwen en inlaatwerken. Bunkers en gevechtsposten waren onderdeel van de verdediging van de stuw. De LAACC- bunker (Light Anti Aircraft Control Centre) bij Welsum, die vermomd was als boerenschuur, kan onder leiding van een gids worden bekeken tussen 12.00 en 15.30 uur.

Ook is het mogelijk met een gids een wandeling te maken over de defensiedijk naar het Landhoofd aan de IJssel, waar de stuw zou worden geplaatst. Kosten bedragen 7 euro per persoon, 3,50 euro voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Pinnen is niet mogelijk, er kan alleen contant worden betaald. Het adres van de bunker is: IJsseldijk 5a, 8196 KA, Welsum. Zie voor meer informatie www.ijssellinie.nl.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Gemeente Olst-Wijhe ziet kansen voor woningsplitsing

Olst-Wijhe kijkt voortdurend naar mogelijkheden om meer woningen te realiseren. Vooral de ...