Projectontwikkelaar Synchroon BV gaat naar de rechter als de gemeenteraad niet snel instemt met een nieuw bestemmingsplan voor het oude terrein van het Deventer Ziekenhuis.

Onwikkelaar oude ziekenhuisterrein dreigt met rechtszaak

Synchroon wil het complex aan de Fesevurstraat slopen en nieuwbouw realiseren. De gemeenteraad is fel tegen de sloop van het oudste (vooroorlogse) deel van het ziekenhuis. De politiek schortte de besluitvorming voor een nieuw bestemmingsplan voor het gebied op.

Het voormalige ziekenhuis is geen monument en daarom moest de gemeente een sloopvergunning afgeven. Zonder goedgekeurd bestemmingsplan kan Synchroon echter niet beginnen aan de nieuwbouw. De gemeenteraad koos bewust voor deze patstelling om zo een snelle sloop te voorkomen. De stichting Oud Deventer heeft voor het oude ziekenhuis alsnog de monumentenstatus aangevraagd.

Volgende week woensdag staat het bestemmingsplan Geertruidentuin op de agenda van de politieke markt. Per brief laat de projectontwikkelaar al vooraf weten dat de gang naar de rechter komt indien de raad opnieuw geen besluit neemt. Volgens Synchroon schendt de politiek door haar vertragingstactiek de afspraken die het maakte met de gemeente Deventer en worden de wettelijke termijnen ook overschreden.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...