Stichting 4 Oost biedt theatermakers en gezelschappen in Overijssel corona-steunregeling

Al geruime tijd is Nederland in de greep van het coronavirus. Veel sectoren hebben zwaar te lijden onder de restricties die de overheid heeft afgekondigd om het virus terug te dringen. Dit geldt beslist ook voor de culturele sector, niet in het minst voor de theatersector. 

De verdiencapaciteit per voorstelling is door de beperkt toegestane zaalbezetting vele malen kleiner dan normaal. En door de voortdurende onzekerheid over het wel of niet aanscherpen of versoepelen van de maatregelen, is landelijk een sterke afname in de kaartverkoop te zien. Veel theaters worden substantieel ondersteund door de overheid, maar een grote groep makers valt buiten de boot en heeft de grootst mogelijke moeite het hoofd boven water te houden. Een kaalslag dreigt, ook in Overijssel.

De schouwburgen in Enschede, Deventer, Hengelo en Zwolle werken intensief samen in de Stichting 4 Oost. De Stichting  heeft vanuit haar doelstelling “.. de culturele infrastructuur en het culturele aanbod in de provincie Overijssel te versterken…” én in nauw overleg met de Provincie Overijssel een regeling ontworpen waarbij een bedrag beschikbaar wordt gesteld voor het realiseren van professionele, kwalitatief hoogwaardige (muziek)theaterproducties in Overijssel die plaatsvinden binnen de periode 1 juli 2021 – 30 juni 2023.

De aanvragen zullen worden beoordeeld door een commissie die bestaat uit afgevaardigden van de OKTO (Overleg Kleine Theaters Overijssel) en van de Stichting 4 Oost.

Er wordt tweemaal een bedrag beschikbaar gesteld. Voor de eerste ronde dient de aanvraag vóór 1 juli 2021 ingediend te zijn, voor de tweede uiterlijk 31 december 2021.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...