ZWOLLE -  Het verzoek van Marcel Elferink van de fractie van Gemeentebelang om de onderliggende cijfers over de bouw van het nieuwe stadskantoor van Deventer openbaar te maken, is dinsdag door de rechtbank afgewezen.


Onderliggende cijfers stadskantoor nog steeds niet openbaar

De voorzieningenrechter meende dat het verzoek te laat is ingediend om nog een gedegen onderzoek te doen naar de reden waarom er geheimhouding is opgelegd. En dat is een tegenvaller voor Marcel Elferink. Woensdag moet namelijk het definitieve besluit over het stadskantoor genomen worden. Elferink wil mogelijk uitstel voor het besluit voor het stadskantoor gaan vragen. De rechter kan dan na nader onderzoek van de reden van geheimhouding alsnog besluiten deze geheimhouding van de onderliggende cijfers op te heffen.

Dan kan Gemeentebelang de cijfers alsnog laten narekenen. Omdat de rechter geen besluit heeft genomen over de geheimhouding is dit dus nog steeds niet mogelijk. Of de raad akkoord gaat met uitstel is nog maar de vraag. Alles wijst erop dat een meerderheid zich er niets van gaat aantrekken. Elferink geeft aan dat er een bodemprocedure gestart zal worden om toch openheid van zaken mogelijk te gaan maken. Het is de vraag wat er dan alsnog boven tafel gaat komen als het besluit voor het nieuwe stadskantoor dan al lang genomen is. Het besluit van de rechtbank staat hier.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...