Ook het Gerechtshof in Leeuwarden vindt dat aannemer Temmink Infra uit Oldenzaal door de gemeente Raalte is benadeeld bij de aanbesteding van de aanleg van riolering in het buitengebied.

Raalte – Ruim twee miljoen euro in het afvoerputje

Die aanbesteding dateert nog van eind 2004. Deze klus ging destijds voor zes miljoen euro naar KWSInfra terwijl Temmink het voor 1,5 miljoen minder kon. Het Gerechtshof in Leeuwarden deed dinsdag uitspraak in hoger beroep dat de gemeente Raalte had aangespannen tegen de uitspraak van de rechtbank in Zwolle in februari 2007. In die uitspraak werd Temmink volledig in het gelijk gesteld. Naar aanleiding van die uitspraak zette Raalte al 600.000 euro apart om de claim te kunnen betalen.

In totaal is er nu door de gemeente Raalte ruim twee miljoen in het afvoerputje gegooid. Volgens Wlly Lourenssen (SP) moet wethouder Haarman zijn conclusies trekken en gewoon opstappen. Er komt nu een commissie die mogelijk extern wordt ingehuurd om de schade voor de aannemer exact vast te kunnen stellen. Daarna mag de gemeenteraad er weer wat van gaan vinden.

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles maakt van De Adelaarshorst een schier onneembare vesting

Vrijdagavond won Go Ahead Eagles weer eens vier thuisduels op rij, de ...