ARNHEM – De banken die geld tegoed hebben van het failliete vastgoedbedrijf Eurocommerce hebben zo'n 426 miljoen euro geboden op de gebouwen van het Deventer bedrijf.

Bod van 426 miljoen op panden van failliet Eurocommerce

De banken willen daarmee een executieveiling van het vastgoed voorkomen. Die zou de prijs van de gebouwen flink drukken, is de gedachte. Of de biedingen worden geaccepteerd, is nu aan de voorzieningenrechter in Amsterdam. Hij heeft de uitleg aangehoord en neemt volgende week een besluit over de constructie. Aanvankelijk zouden de 44 panden, die gegroepeerd zijn in diverse kavels, op 29 oktober onder de hamer komen. Het zou de grootste vastgoedveiling in Nederland ooit worden.

Nadat de veiling al een week was uitgesteld om meer tijd te genereren voor onderhandse biedingen, werd ze op het laatste moment afgeblazen. Onder de 44 objecten uit de failliete boedel van het Deventer concern zijn negen objecten in Arnhem, waaronder het GelreDome. Als de rechter volgende week een voor de bieders positief besluit neemt, wordt schuldeiser FGH Bank de nieuwe eigenaar.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...