Het Mega Piratenfestijn is vanaf nu een feest voor 16 jaar en ouder.

Mega Piratenfestijn vanaf 16 jaar

De organisatie van het Mega Piratenfestijn heeft deze beslissing met tegenzin moeten nemen. De reden hiervoor zit hem in de huidige regelgeving. De organisatie heeft inmiddels meerdere boetes gekregen omdat er toch jongeren onder de 16 met alcohol waren betrapt.

“Het is voor ons simpelweg niet te controleren”, vertelt Eddy Mensink, de oprichter van het Mega Piratenfestijn. “We hebben wel met polsbandjes gewerkt, maar dat hielp niet. Iemand van 16 met een bandje haalt ook gewoon bier voor zijn jongere vrienden. Dat heeft ons nu al meerdere boetes opgeleverd. Een controleur van de Voedsel & Warenautoriteit ziet zo’n jongen een biertje drinken en je hebt een boete van 1.800 euro te pakken. Dat zijn toch flinke bedragen…

Voor een festival van onze grootte is het gewoon niet te doen om daar toezicht op te houden. Als er nou tweehonderd bezoekers waren, maar er lopen telkens vele duizenden mensen. Vandaar dat we vanaf nu dus jongeren onder de 16 weigeren. Het was geen leuke beslissing, want de insteek was altijd om iedereen een leuke avond te bieden, dus ook de jeugd onder de 16, maar de regelgeving heeft ons ertoe gedwongen.”

Over Salland TV

x

Check Also

Het Taalcafé in Raalte en Heino

Elke week is in Raalte en Heino het Taalcafé. Hier is iedereen ...