Nieuwe locatie voor bibliotheek Wijhe in hartje centrum

Op maandag 23 oktober 2023 werd het huurcontract getekend voor de verhuizing van de Bibliotheek Salland vestiging Wijhe, naar Langstraat 58-60-62, ook wel bekend als ‘het pand van Hemeltjen’. Deze verhuizing markeert een opmerkelijke verschuiving in de dienstverlening en de locatie van de bibliotheek.

Tot op heden heeft de bibliotheek in Wijhe als zelfbedieningsbibliotheek gefunctioneerd, volledig gerund door toegewijde vrijwilligers. Recentelijk heeft de gemeenteraad van Olst-Wijhe het groene licht gegeven voor de upgrade van de bibliotheek naar een ‘servicepunt’.

Samenwerking professionals en vrijwilligers
De bibliotheekdiensten worden door het team van professionals samen met de bestaande vrijwilligers verzorgd. De uitbreiding naar een servicepunt gaat hand in hand met structurele financiering, waardoor de bibliotheek in Wijhe in de toekomst niet langer afhankelijk zal zijn van incidenteel toegekende middelen.

Toplocatie
Bibliotheekdirecteur Sabine Tielenius Kruythoff benadrukt het belang van deze verandering: ”Wijhe krijgt straks een bibliotheek in een prachtig pand op een toplocatie, in het hart van het dorp. Binnenkort gaat de verbouwing van start, waarna het pand wordt ingericht. In de loop van 2024 zal de collectie en de voorzieningen van de bibliotheek worden verhuisd naar de nieuwe locatie.’

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op de website van de bibliotheek.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...