Natuurlijke aanpak van de processierups werkt het best en daar moet je nu al mee beginnen

De eikenprocessierups wegzuigen is zinloos. Critici zeggen dat al jaren, maar ook in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe worden er toch ieder jaar tienduizenden euro’s uitgegeven aan die behandelmethode. De beste oplossing is biologische, natuurlijke middelen inzetten. Dat de koolmees gaat nesteren in de buurt van bomen en dan de eikenprocessierups op zijn menu zet, liefst drie keer daags.

Als je komend voorjaar en zomer minder last van de rups wil hebben, moet je nu maatregelen nemen, zeggen deskundigen van de universiteit van Wageningen, door de koolmees en andere diertjes die gek zijn op de eikenprocessierups nu al een gespreid bedje aan te bieden. En gezien de zachte winter is dat al helermaal geen gek idee. Want die processierups heeft de koude maanden natuurlijk goed overleefd in die eik.

In sommige gemeenten is men ook gestart het bomenareaal langzaam maar zeker aan te passen. Immers: geen eiken, geen processierups.

Lees hier een groter verhaal over de processierups op Nu.nl
We hebben de Sallandse politieke partijen gevraagd naar wat zij vinden van deze inzichten en of ze vinden dat Raalte of Olst-Wijhe dat beleid moet omarmen. Uiteraard publiceren we de antwoorden die ze geven.

Het bericht Natuurlijke aanpak van de processierups werkt het best en daar moet je nu al mee beginnen verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...