Sam’s Kledingactie voor betere moeder- en kindzorg in Ethiopië

Op zaterdag 6 mei a.s. kunt u in Dalfsen- Hoonhorst kunt u kleding en schoenen inleveren  ten behoeve van moeder-en kindzorg in Ethiopië.

De Sam’s vrijwilligers zijn te vinden in Heino bij de Parochie O.L.V. ten Hemelopneming aan de Parkeerplaats Paalweg, van 10.00-11.30 uur en in Olst bij de familie Kappert aan de Boskamp 54, van 08.00-20.00 uur.  Tot slot is er nog een inzameldag op 8 mei a.s. in Lettele. U kunt dan uw kleding en schoenen inleveren bij Holvo landbouw mechanisatie aan de Bathemseweg 23 B, van 08.00 – 17.00 uur.

Uw donatie komt ten goede aan het project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd. Landelijk duurt de actieperiode van 6 maart t/m 24 mei. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. Deze data en adressen vindt u op de website www.samskledingactie.nl.

Wat mag u allemaal inleveren?

Om bovenstaande doelstelling te bereiken, mag u behalve uw donatie van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak.

Onze vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

Investeren in zorg is investeren in vreugdevolle gebeurtenissen

Zwangerschap, geboorte, de eerste levensjaren; het zijn in Nederland doorgaans vreugdevolle gebeurtenissen. In veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, is veilig bevallen niet vanzelfsprekend. Door een gebrek aan goede gezondheidszorg overlijden schrikbarend veel moeders en jonge kinderen aan complicaties die voorkomen en/of verholpen hadden kunnen worden.

Betaalbare én bereikbare zorg

Ambitieuze overheidsinterventies in de gezondheidszorg van Ethiopië hebben gezorgd voor een daling van de kindersterfte en een verbetering van het algehele zorgstelsel, maar er zijn nog altijd grote uitdagingen. Omdat de gezondheidsvoorzieningen vaak ver weg zijn en ze kampen met extreme armoede, is goede zorg niet dichtbij en (vrijwel) niet te betalen. Met name moeder en kind in afgelegen dorpen, zoals de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar. Met uw donatie kunnen we zorgen voor betaalbare én bereikbare zorg en de cijfers van moeder- en kindersterfte in Ethiopië nog verder terugdringen.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...