Metamorfose Olsterkampweg Olst

Salland Wonen is de twintig woningen aan de Olsterkampweg aan het vervangen voor nieuwbouw. De huidige woningen waren geliefd, maar niet langer toekomstbestendig. Het was technisch en financieel niet verantwoord de woningen te renoveren en te verduurzamen. Door de woningen te slopen ontstond er ruimte om er nieuwe, duurzame en toekomstbestendige woonruimte te creëren.

Feestelijk moment

Woensdagmiddag 20 september was er zoals er in de uitnodiging stond een “feestelijk moment”. Marijke Kool, directeur van Salland Wonen hield een kort praatje, evenals wethouder Marcel Blind en toen moesten ze wel haast maken want beton wacht niet. Aannemer Hans Valk stond er bij en keek er naar terwijl de directeur en de wethouder beton aan het storten waren. 

Buitengewoonthuiswoningen

Salland Wonen gaat ‘Buitengewoonthuiswoningen’ bouwen, zoals ze dat zelf noemen. Deze middelgrote huurwoningen zijn geschikt voor diverse één- en tweepersoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen hier goed en lang zelfstandig wonen. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele eengezinswoning. 

Hans Valk

Er is behoefte aan middelgrote woningen

Dat er behoefte is aan dit type woning bleek wel uit de reacties bij de verhuur van de Buitengewoonthuiswoningen die er al door aannemer Valk gebouwd zijn op meerdere locaties in andere buurtdorpen. (Heeten (4), Broekland (4), Heino (5), Olst (4+4) , Raalte (8+16), NieuwHeeten (4), Luttenberg (4). 

Daarom bouwen ze nu al volop verder op de (nieuwbouw) locaties in de buurtdorpen Heino en Olst. Daar kunnen woningzoekenden in 2024 een nieuwe woonstek vinden in een fijne Buitengewoonthuiswoning. 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...