Een meerderheid van de politieke partijen in de stad behalve Deventer Belang, Gemeentebelang en de VVD willen dat de 700.000 besparing op de cultuursubsidie gehalveerd wordt.


Meerderheid raad wil cultuurbezuiniging halveren

Een meerderheid van de politieke partijen in de stad behalve Deventer Belang, Gemeentebelang en de VVD willen dat de 700.000 besparing op de cultuursubsidie gehalveerd wordt. De aanleiding voor deze opvatting was een motie van GroenLinks en D66. Deze twee partijen hebben zelf veel betrokkenen van de culturele instellingen in hun politieke achterban. De motie is woensdagavond wel met een meerderheid van stemmen aangenomen, dus moet het college de motie in beraad nemen. Het opvallende aan de wens van de gemeenteraad is dat er geen alternatieven worden aangegeven.

<span style=”font-size: 10pt;”>Cultuurwethouder Hartogh Heys (D66) was het er in ieder geval niet mee eens. De politieke besprekingen van woensdagavond waren overigens niet meer dan een verhaal voor de bühne, want de definitieve beslissing over de bezuinigingen in Deventer valt pas tijdens de behandeling van de voorjaarsnota. Het is voor de fracties van de PvdA, D66, GroenLinks, CDA, CU, SP en Trots wel erg makkelijk om het niet met deze bezuiniging eens te zijn, en er ook geen alternatief voor te hebben. Het college mag het van de gemeenteraad zelf uitzoeken hoe met deze motie van een meerderheid van de raad om te gaan.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...