Go Ahead Eagles speler Kuipers is een schrijver

Behalve een betrouwbare en getalenteerde linksback blijkt Eagles speler Bas Kuipers ook een enthousiast kinderboekenschrijver. Op 10 maart a.s. verschijnt het boek ‘Het Magische Stadion’ die de voetballer samen met zijn moeder, Isa Maron, schreef.

‘Het Magische Stadion’ is ontstaan uit het initiatief ‘Scoor een boek’een jaarlijks terugkerend leesbevorderingsproject. Het boek is te koop in de Fanstore en Webshop van Go Ahead Eagles en later via Bol.com. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: de Hersenstichting en naar sociaal maatschappelijke projecten.
‘Het Magische Stadion’ is een fantasievol verhaal over een geheim stadion onder het heilige gras in De Adelaarshorst, waar hoofdpersonen Mateo en Floortje wonen. Maar hun thuis wordt bedreigt, kunnen ze het stadion redden?  “Toen dit idee ontstond, waren mijn moeder en ik direct superenthousiast. Het is een win-winsituatie voor iedereen. We hopen kinderen met dit boek te stimuleren om te gaan lezen. Het is bovendien uniek om samen met de club een boek uit te brengen.” De Eagles-captain heeft ook de nodige inbreng gehad in het boek. “Ik heb vooral meegeholpen met het brainstormen en creatief meedenken. Uiteindelijk heeft mijn moeder het allemaal mooi opgeschreven. Hopelijk gaan veel kinderen dit boek lezen en houden ze vervolgens plezier in het lezen, want lezen is leuk!” Zo vertelt Kuipers op de site van Go Ahaed.

Isa Maron, moeder van Kuipers
De moeder van Kuipers, Isa Maron, is schrijfster en schrijfcoach. In 2014 verscheen het eerste deel van het vierluik De Noordzeemoorden, Galgenveld. Ook deel 2: IJskoud en deel 3: Ritueel zijn verschenen. In november van 2016 verscheen het laatste deel: Eindspel. Ze debuteerde in 2008 met de thriller Passiespel. Daarna verschenen Verboden Verleden, de minithriller Vrij Zwemmen en Schaduwkant. In 2021 kwam haar laatste boek uit De Plaag.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...