Preventieve bestrijding eikenprocessierups ook ‘s avonds

De gemeente is eind vorige week gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups met het middel Xentari. Dit is één van de manieren om te voorkomen dat de rups dit jaar voor veel overlast gaat zorgen.

Door het regenachtige weer de komende dagen kan er overdag weinig tot geen bestrijding uitgevoerd worden. Xentari werkt pas goed als het een paar uur na bestrijding droog blijft. De verwachting voor de komende dagen is dat het ‘s avond droog blijft. Bestrijden gebeurt dan niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds tot ongeveer 23.00 uur. Werken in de avonduren probeert de aannemer zoveel mogelijk te beperken.

Overlast door eikenprocessierups

Twee jaar geleden had Deventer veel last van de eikenprocessierups. In 2020 was de overlast gelukkig iets minder. Met name in de zomermaanden zorgt de rups voor jeuk en irritatie aan huid, ogen en luchtwegen. We verwachten dat de overlast dit jaar vergelijkbaar is met vorig jaar. Maar hiervoor is wel aangepaste bestrijding nodig door het aanhoudende natte weer.

Voorzorgsmaatregelen

Het bestrijdingsmiddel is ongevaarlijk voor mensen, huisdieren, vogels en planten. Wel kans de spuitnevel huid- en oogirritaties veroorzaken. De irritaties nemen af na spoelen met water. Het is beter om tijdens de werkzaamheden niet in de buurt van de spuitnevel te komen. Op drukke punten met veel fietsers en wandelaars worden daarom verkeersregelaars ingezet.

Actuele planning

De planning en andere informatie over de eikenprocessierups en de bestrijding ervan, is te vinden www.deventer.nl/eikenprocessierups. De planning wordt steeds bijgewerkt. Bestrijding met Xentari gebeurt overdag en in de avonduren (tussen 7.00 en 23.00 uur).

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...