81 nieuwe woningen op Rivierenwijk in Deventer

Het is nu nog een kaal stukje grond op de hoek van de Maasstraat met de Diezestraat. Maar de bouwhekken die er staan verraden dat er iets komt. Inmiddels is de bouw gestart van 38 eengezinswoningen (allen sociale huur) die woningcorporatie Rentree hier laat bouwen. Daarmee wordt de Rivierenwijk weer een stukje mooier.

De wachtlijst voor een sociale huurwoning is   lang , de vraag is groot. Dus elke woning die we bouwen helpt. En de Rivierenwijk wordt er ook weer   een  stukje mooier van. Bijzonder aan deze eengezinswoningen is het groene karakter van het buurtje   ( de  meeste auto’s parkeren uit het zicht) en de duurzame bouw. Net als andere nieuwbouw, zijn de   woningen   aardgasloos . Ze worden verwarmd door een warmtepomp waarvan de buitenunit op het dak   staat . Die ziet eruit als een schoorsteen, maar is dat dus niet. De zonnepanelen op het dak zorgen   voor  duurzame stroom.  

Appartementen Deltaplein
Iets verderop wordt ook flink gebouwd. Naast de Lidl bouwt Nikkels in opdracht van Rentree een   appartementengebouw  met 43 sociale huurwoningen. Ook deze woningen zijn super energiezuinig en   omdat  ze gelijkvloers zijn, erg geschikt voor ouderen. Met deze appartementen zorgen we voor een mooie mix in de wijk waar we woningen hebben voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...