Cameramensen van RTL en SBS6 zijn dinsdagochtend mishandeld bij de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam waar examenfraude is ontdekt.


Leerling Ibn Ghaldoun valt cameramannen van SBS en RTL aan

Een jongere die van het schoolplein kwam sloeg een SBS-cameraman in het gezicht. Die raakte gewond en doet aangifte. RTL-verslaggever Hans van der Klaauw is door de leerling geschopt. Het bestuur van de school vindt het ‘zeer vervelend’ dat de leerling de cameramannen heeft mishandeld, zo weet RTL nieuws. 

Bestuursvoorzitter Ayhan Tonca: ‘De leerling zal er op worden aangesproken en een passende straf krijgen, denk daarbij aan een schorsing.’ Om het hek van de school zijn door een actiegroep kettingsloten gehangen. Aanwezige jongeren reageerden agressief op die actie en keerden zich tegen de aanwezige media. Inmiddels zijn de leerlingen via de achterkant van de school naar binnen. Actievoerders van de actiegroep Identair Verzet hadden de kettingsloten om de hekken van de Ibn Ghaldounschool gehangen.

De politie bevestigt dat sprake is van een protest. Zij onderzoekt wat er precies is gebeurd en kijkt wie er verantwoordelijk is voor de actie. De school heeft de politie nog niet ingeschakeld en de politie heeft de sloten niet verwijderd, laat een woordvoerder weten. De actievoerders noemen de school, waar onlangs 27 eindexamens werden gestolen, een ‘abces in het Rotterdamse onderwijs’. Een spandoek aan de toegangspoort van de school stelt: ‘Wij doen wat de politiek zou moeten doen’. Oftewel sluiting.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...