Het Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest heeft als penningmeester van de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws enkele tienduizenden euro’s gestolen. Hij had er een theaterproductie van gefinancierd, en een vakantie op een Grieks eiland.

Stelend PvdA raadslid uit Utrecht

Hij is opgestapt uit de gemeenteraad van Utrecht. De fraude werd ontdekt door de voorzitter van Stichting Straatnieuws. Er zouden diverse vreemde overboekingen zijn gedaan vanaf de bankrekening van de stichting. “Ik heb om opheldering gevraagd bij Bert en ik zag meteen dat het niet goed zat. Hij ontkende ook niet”, aldus de voorzitter Broos Schnetz.

Volgens Straatnieuws heeft Van der Roest in een jaar tijd enkele tienduizenden euro’s gestolen. Omdat Van der Roest zich 2 jaar geleden juist enorm heeft ingezet om de Straatkrant van de ondergang te redden, doet het bestuur van de straatkrant geen aangifte tegen hem op voorwaarde dat hij zich stipt aan een afgesproken terugbetalingsregeling houdt.

Van der Roest heeft inmiddels toegegeven het geld ontvreemd te hebben. “Hij heeft beloofd het geld binnen een jaar terug te betalen. Mocht hij dit niet doen dan doen we aangifte. Het zwaard van Damocles hangt hem boven het hoofd”, laat Schnetz weten.

De PvdA’er heeft zijn functie als raadslid neergelegd, omdat “dat werk boven elke verdenking hoort te staan en de integriteit op geen enkele wijze ter discussie mag worden gesteld.” Van der Roest betreurt het ook zeer dat hij door zijn fouten het door hem zo geliefde raadswerk niet meer kan doen.

De PvdA-politicus is volgens zijn woordvoerder vooralsnog niet aanspreekbaar. Bij de PvdA in Utrecht kwam het nieuws als een schok aan, aldus fractievoorzitter Ruben Post. “Dit had niemand verwacht. We hebben jarenlang samengewerkt met Bert, het is iemand met een groot hart die erg betrokken is. Natuurlijk overheerst boosheid. Wat hij heeft gedaan is onacceptabel.”

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...