Leah (20) uit Deventer gaat Nederlandse jongeren vertegenwoordigen in Europa

De twintigjarige Leah Corsmit uit Deventer gaat Europa in. Ze solliciteerde op de functie van Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. Met succes, gisteravond hoorde ze dat ze het is geworden.

Op de functie reageerden 65 kandidaten, van wie er twee tot vandaag nog in de race waren. Uiteindelijk kreeg Leah de voorkeur boven de Utrechtse Stan van den Bosch, bleek vanavond tijdens het European Youth Festival in Amsterdam.

De uitslag werd deels bepaald door publieksstemmen en deels door een oordeel van de jury. “Wat de jury zei? Om heel eerlijk te zijn, weet ik dat niet eens meer precies”, bekent Leah. “Ik kreeg meteen bloemen en het was wat hectisch allemaal. Maar ik ben ontzettend blij!”

‘Brug slaan’

Als jongerenvertegenwoordiger gaat Leah de komende twee jaar een brug slaan tussen de Europese beleidsmakers en de Nederlandse jongeren. Haar taak wordt om de Nederlandse jongeren op nationaal en internationaal niveau te vertegenwoordigen, bijvoorbeeld bij internationale conferenties. Ook gaat ze door het hele land gastlessen geven over de Europese Unie.

“De komende tijd wil ik zoveel mogelijk jongeren spreken. Door corona hebben heel veel jongeren het echt heel zwaar. De input die ik van hen krijg wil ik meenemen naar de Europese beleidsmakers.” Leah’s eerste vergadering staat al voor volgende week in haar agenda.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Op zondagmiddag 12 mei spelen twee groepen uit Deventer in muziekkoepel Nering Bögel op de Worp

Sad Songs speelt al zo’n tien jaar Americana muziek op diverse podia ...