Go Ahead Eagles verliest oefenduel van Heracles met 3-2

Go Ahead Eagles speelde vandaag om 13:00 uur een oefenwedstrijd in Almelo. De ploeg van René Hake wist zich twee keer terug te knokken van een achterstand, maar kon geen derde keer op gelijke hoogte komen.

Na enkele minuten was de eerste kans voor de ploeg uit Deventer. Heracles-doelman Fabian de Keijzer wist een schot tegen te houden van Luca Everink. Sylla Sow wist de rebound niet te benutten en schoot over.

Fout Fernandes afgestraft
Met een kwartier op de klok kwam Heracles op voorsprong. Fernandes ging de fout in waarna Thomas Bruns de bal tegen de touwen wist te krijgen bij de tweede paal na een voorzet. Vijf minuten later kwam Heracles bijna op 2-0. Maar deze wist Eagles-doelman Sven Jansen te keren.

Sven Jansen op de proef gesteld
In een periode waar de ploeg uit Deventer het lastig had met drie reddingen in korte tijd van Sven Jansen wist Go Ahead Eagles langszij te komen in de 32e minuut. Na een steekpass van Enric Llansana stond Thibo Baeten alleen voor de keeper en bracht Go Ahead op gelijke hoogte.

Opnieuw op achterstand
Op slag van rust kwam de ploeg van John Lammers opnieuw op voorsprong. Antonio Satriano schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de uiterste hoek. Met een 2-1 tussenstand bezochten de ploegen de kleedkamer.

Met benutte penalty langszij
Twee minuten na de rust werd Bobby Adekayne in het zestienmetergebied ten val gebracht door Justin Hoogma. Adekanye ging zelf achter de bal staan en schoot de 2-2 tegen de touwen.

Heracles trok aan het langste eind
In de 64e minuut kwam Heracles voor de derde keer op voorsprong. Yaid Marhoum scoorde op voorzet van Lasse Wehmeyer, die aan de rechterkant doorbrak. Go Ahead Eagles wist na deze tegentreffer niet meer te scoren.

Opstelling Go Ahead Eagles (inclusief gewisselde spelers):  Sven Jansen; Luca Everink (74’ Aventis Aventisian), Gerrit Nauber, Pim Saathof, Dean James; Bobby Adekanye, Enric Llansana, Rashaan Fernandes, Darío Serra; Sylla Sow (46’ Xander Blomme), Thibo Baeten.