<span style="font-size: 10pt;">De man die een concert in het Concertgebouw verstoorde waar ook koningin Beatrix bij was, is gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Landelijk – Concertverstoorder verplicht vast

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan heeft daar opdracht voor gegeven. De man stapte voor aanvang van het concert het podium op. Hij zei onder meer dat hij een dienaar van Allah was. Toen hij zag dat geschrokken muzikanten het podium afliepen, zei hij dat hij geen bom bij zich had en dat ze gerust konden blijven zitten. De man werd daarna van het podium gehaald. Hij blijkt al vaker te zijn opgepakt voor het verstoren van bijeenkomsten. Over zijn motief wil het KLPD niks zeggen.

De 39-jarige man werd na verhoor overgedragen aan hulpverleningsinstanties. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De politiewoordvoerder denkt dat hij binnenkwam door simpelweg een kaartje te kopen voor het concert. Hoewel de man zonder problemen op het toneel kon komen, is de koningin volgens de politiewoordvoerder ‘geen moment in gevaar geweest’.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...