Laatste kans om aan te melden voor de voorronde van Kunstbende Overijssel 202

De deadline voor het aanmelden van een act voor de voorronde (wedstrijd) van Kunstbende Overijssel 2023 sluit op korte termijn. Aanmelden voor Muziek kan tot en met 28 mei, de overige categorieën blijven open tot en met 11 juni. De voorronde in Overijssel vindt plaats op zaterdag 24 juni in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende is er voor alle jongeren vanaf middelbare school t/m 19 jaar oud, aanmelden kan via Kunstbende.nl.

Het traject

Op zaterdag 27 mei is er een generale repetitie waar deelnemers het podium kunnen uitproberen zonder publiek, feedback krijgen van een coach en kunnen overleggen met de techniek over licht en geluid.

Door de vele aanmeldingen in de categorie Muziek, vindt hiervoor op zaterdag 3 juni een selectieronde plaats waarvan acht acts doorstromen naar de voorronde op 24 juni. Zowel de selectieronde als de voorronde vinden plaats in Hedon Zwolle en zijn gratis toegankelijk voor publiek. Winnaars van de voorronde krijgen een individueel coachingstraject aangeboden en alle 1e prijswinnaars stromen door naar de Landelijke Finale op zaterdag 30 september in Amsterdam. Een nieuwe ervaring opdoen, optreden op een podium, feedback krijgen van professionals, gelijkgestemden ontmoeten en prijzen winnen zijn de voornaamste redenen om mee te doen.

Kunstbende

Kunstbende is hét platform voor creatieve jongeren vanaf middelbare school t/m 19 jaar oud in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Leer nieuwe skills via tutorials en workshops, laat je oproep achter op het prikbord of geef je op voor het wedstrijdtraject en doe podiumervaring op tijdens een voorronde in je eigen provincie. Alle winnaars krijgen een coachingstraject en de eerste prijswinnaars gaan door naar de finale. Finalewinnaars showen hun werk op een mainstage in hun eigen categorie, van Mysteryland tot Oerol.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, VSB Fonds, Rabobank, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...