Klooster Sion

Klooster Nieuw Sion wil tijdens lockdown lichtpuntjes bieden

De aankondiging van de nieuwe lockdown is voor iedereen even slikken, en misschien zelfs een reden om moedeloos te worden. Klooster Nieuw Sion in Diepenveen, dat gastvrijheid als éen van de kernwoorden in haar missie draagt, wil niet bij de pakken neerzitten en binnen de ruimte die de maatregelen toelaten lockdown-lichtpuntjes bieden. Inwoners van Deventer en Salland worden uitgenodigd om één of meerdere lichtpuntjes op of rondom Nieuw Sion te komen ervaren.

Lichtpuntje 1: Lockdown-actie gastenhuis

Het gastenhuis van Nieuw Sion kan gelukkig open blijven voor individueel verblijf. Daarmee kunnen we iedereen die dat wil een tijd van rust, ruimte en bezinning laten beleven op het klooster, we merken hoeveel mensen daar behoefte aan hebben. Voel je welkom om voor een paar dagen je dagelijkse ritme te verruilen voor het inspirerende kloosterritme. Voor inwoners van Deventer en Salland is het tijdelijk mogelijk om voor 30 euro per nacht (incl. ontbijt) te verblijven. Kijk op www.nieuwsion.nl/onthaasten voor meer informatie.

Lichtpuntje 2: Afhaal-kerstlunch bij koffieschenkerij Nieuw Sion

De kerstlunch in de koffieschenkerij van het klooster was volledig volgeboekt, maar de lockdown gooide roet in het eten. Ons team schakelde snel en heeft een heerlijke afhaal-kerstlunch bedacht voor de beide kerstdagen, met onder meer pompoenrisotto en bospaddenstoelensoep om van te smullen. Wil je meer weten of bestellen? Kijk op www.nieuwsion.nl/koffieschenkerij.

Lichtpuntje 3: Oliebollenactie: Bij onze koffieschenkerij kun je van woensdag t/m zondag heerlijke koffie, thee, gebak, broodjes, warme chocolademelk of soep afhalen. Speciaal voor 30 en 31 december houden we een Oliebollenactie: huisgemaakte oliebollen van onze kok (gevuld of naturel), die je ter plekke kunt komen afhalen met een lekker drankje erbij of vooraf in een zak van 10 stuks kunt bestellen om af te halen. Kijk voor meer info en het bestellen van de oliebollen op www.nieuwsion.nl/koffieschenkerij.

Lichtpuntje 4: Gezond wandelen op landgoed de Kranenkamp

En ‘last but not least’: de uitdaging is om tijdens de lockdown te blijven letten op je gezondheid en goed te blijven bewegen. Een gezonde wandeling in de buitenlucht en prachtige omgeving van Klooster Nieuw Sion past daar uitstekend bij! Voel je, nu misschien wel meer dan ooit, welkom rond en bij Klooster Nieuw Sion!

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...