Heino vangt komende weken maximaal 900 Oekraïense vluchtelingen op

Op Summercamp Heino worden vanaf vrijdag maximaal 900 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Dat bevestigt de gemeente Raalte na vragen van RTV Oost. Vanmorgen zijn de omwonenden geïnformeerd.

De opvang van de maximaal 900 vluchtelingen is voor een periode van twee weken. Vanaf 25 maart is een deel van de huisjes op het terrein gereserveerd, en is er veel minder plek voor vluchtelingen. Daarna gaat het nog om een kleine honderd plaatsen. Summercamp Heino is een locatie waar normaal gesproken school- en zomerkampen worden gehouden. Het terrein ligt net buiten de kern van Heino, maar ligt in de gemeente Olst-Wijhe. Afgelopen vrijdag gaf het Rijk de 25 veiligheidsregio’s in Nederland de opdracht om op korte termijn ieder duizend vluchtelingen op te vangen. Op lange termijn zouden daar nog eens duizend extra vluchtelingen bijkomen.

Deventer

De Veiligheidsregio IJsselland had nog niet eerder laten weten of het ging lukken om de in totaal tweeduizend vluchtelingen op te vangen. Wel werd al een aantal opvanglocaties bekend. Zo werd gisteren al duidelijk dat in een bedrijfspand aan de Keulenstraat in Deventer 300 vluchtelingen worden opgevangen. Dat pand wordt de komende weken nog klaargemaakt voor de opvang.

“De eigenaar van het pand heeft deze locatie aan ons aangeboden”, zei wethouder Rob de Geest daarover. “Daar ben ik heel blij mee, omdat de voorkeur uitgaat naar grotere, centrale opvanglocaties. Mensen hebben daar steun aan elkaar en we kunnen zo goede centrale voorzieningen zorgen.”

Zorghotel

Ook was al duidelijk dat in zorghotel De Imminkhoeve in Lemele honderd vluchtelingen zullen worden opgevangen. Daar komen vrijdag de eerste vluchtelingen aan. Het is de bedoeling dat ze daar voor een langere tijd kunnen blijven.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...